Brandweer bevrijdt chauffeur uit gekantelde vrachtwagen in Antwerpen

De Antwerpse brandweer heeft deze middag een chauffeur bevrijd uit een gekantelde vrachtwagen aan de Noorderlaan. De man zat gekneld, maar was nog bij bewustzijn. Hij werd overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis voor verzorging.
 
"Om nog onduidelijke reden ging de vrachtwagen iets na 13 uur aan het kantelen toen de chauffeur, komende van de Luithagen, de Noorderlaan opdraaide richting Antwerpen. Er was geen ander voertuig bij het ongeval betrokken", zegt brandweerwoordvoerder Johan Van Olmen. "Volgens getuigen reed de chauffeur niet te snel.

Lading
Waarschijnlijk is de lading stukgoed tijdens dat manoeuvre beginnen schuiven, waardoor de vrachtwagen kantelde. Tijdens het incident scheurde de brandstoftank van de vrachtwagen open. De ontsnapte brandstof werd opgevangen met speciale absorptiekorrels, aldus Van Olmen.
 
Volgens de scheepvaartpolitie zorgt het ongeval voor de nodige verkeershinder in het havengebied. Vooral het verkeer dat via de Noorderlaan de stad wil inrijden, ondervindt heel wat hinder. Het is wachten tot de vrachtwagen getakeld is, vooraleer de problemen zich kunnen oplossen. (belga/dea)