Brandstofprotest: nog enkele filterblokkades in Henegouwen

De gele hesjes zijn opnieuw op pad.
RV De gele hesjes zijn opnieuw op pad.
Actievoerders hebben in de provincie Henegouwen nog altijd op verschillende plaatsen filterblokkades opgeworpen. Dat staat te lezen op de website van de federale politie.

De actie tegen de hoge brandstofprijzen gaat voort op de N40 ter hoogte van Erquelinnes, aan de grenspost in Hensies op de A7/E19, op de N99 aan Macquenoise, op de N57 in Gellingen en op de N5 in Couillet, aan het rondpunt met de R3. "Andere plekken worden waarschijnlijk nog het doelwit van het protest", klinkt het. De politie roept op om de plaatsen waar actie wordt gevoerd te vermijden.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fons Casteels

  De maskers vallen af bij de manifestanten: ze protesteren niet tegen de dieselprijs. De betogers tegen de centrum-rechtse regering. Het is bovendien opvallend hoe het protest aan de taalgrens stopt. Ten noorden van de taalgrens ziet men privébedrijven als werkgevers; ten zuiden van de taalgrens ziet men privébedrijven als overbodig kwaad. Het is aan de kiezers in het noorden om daaruit hun conclusies te trekken.

 • Jan De Cock

  Diesel moet verdubbelen in prijs en dit geld moet gebruikt worden om de aardgasauto te promoten beginnen met vrachtwagens

 • rob stijnen

  Beter in Vlaanderen ook is mee starten. Maar hier is het probleem. Via social media doen er hier 5000 mee en staan ze de dag zelf met 5. In de Walen via media 5 en staan ze er met 500.

 • ronan vanderstukken

  Als de benzine een pak hoger stond dan de diesel heb ik niemand horen roepen , voor mij zijn het een bende die er op uit zijn om herrie te maken .