Brandstichting in Doel tegen afbraak huizen

(archiefoto)
UNKNOWN (archiefoto)

In het Oost-Vlaamse Doel is op twee plaatsen brand gesticht, meldt het actiecomité Doel 2020, dat ijvert voor het behoud van de gemeente in de haven van Antwerpen. Doel 2020 distantieert zich evenwel uitdrukkelijk van de acties.

Kraan in fik gestoken
Volgens Doel 2020 gingen containers en een kraan van een firma van afbraakwerken in de vlammen op. De actievoerders zeggen nog dat de politie 's nachts "een inval" uitvoerde in het gemeenschapshuis De Doolen, maar dat dat geen aanwijzingen opleverde.

Actiecomité distantieert zich
"Verschillende inwoners werden ondervraagd, maar daar bleef het ook bij. Doel 2020 distantieert zich van de acties. Brandstichting behoort niet tot onze actiemethodes. Wij hebben steeds gekozen voor een kordate, maar tevens geweldloze actie. En dat zal ook in de toekomst zo blijven", luidt het.

"Nog altijd woongebied"
Volgens Doel 2020 maakt de brandstichting echter wel duidelijk "hoe het optreden van de Vlaamse overheid sommige mensen tot pure wanhoop drijft". Het actiecomité klaagt aan dat "volgens Vlaams minister-president Kris Peeters iedereen het dorp moet verlaten tegen 1 september. Doel is nochtans nog altijd woongebied". (belga/vsv)