Brandende auto's veroorzaken file op E403 richting Brugge

JVM
De ochtendspits op de E403 richting Brugge is vanochtend bijzonder moeilijk verlopen door twee ongevallen op de snelweg.

Ter hoogte van de oprit richting E40 raakten omstreeks 8.30 uur een viertal wagens betrokken bij een ongeval. Niemand raakte gewond, maar twee wagens vlogen door de klap wel in brand. De brandweer snelde ter plaatse om het vuur te blussen. Het verkeer moest er over de pechstrook, daardoor was het aanschuiven tot in Ruddervoorde.

Ook op de afrit van de E403 in Rumbeke gebeurde een zwaar ongeval. Daar botsten een vrachtwagen en vier auto's op elkaar. Een vijfde voertuig dat voorbijreed, werd geraakt door rondvliegende brokstukken. Vier mensen raakten gewond.

Over de omstandigheden van het ongeluk is intussen meer duidelijkheid. De vrachtwagenchauffeur kwam uit de richting van Kortrijk en wilde in Rumbeke de snelweg verlaten. Hij merkte echter niet of veel te laat op dat er een file stond op de afrit. Omdat één van de wagens achteraan bijzonder zwaar ingedrukt was, kostte het de brandweer ongeveer drie kwartier om de bestuurster te bevrijden. Zij werd zwaargewond naar het AZ Delta gebracht. 

Om half elf was er weer normaal verkeer mogelijk op de snelweg.

Hans Verbeke5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert DE REU

  Zoals men hier schrijft is dit inderdaad de toekomst, benzinewagens en electrische, het gebeurt zelden dat een dieselwagen in de flik gaat en als het toch gebeurt meestal de oorzaak een elektrische kortsluiting.

 • bob jansens

  brandende voertuigen op de autosnelweg is schering en inslag. En dan zijn er mensen die de ring van Antwerpen willen overkappen...

 • raf peeters

  Raak er maar aan gewoon ,zal schering en inslag zijn als ze alleen nog benzine's op de weg willen,zeer veilig.

 • Roger Boni

  Die brandende wagens zijn dat wagens die op benzine rijden?

 • Walter Mertens

  Lang leve de benzinewagens. En de electrische