Brand vernielt frituur en vier kamers in Leuven

In het centrum van Leuven heeft vanmiddag een zware brand gewoed. Op de hoek van de Parkstraat en de Familie de Bayostraat ontstond om een nog onbekende reden vuur in een kamer op de bovenste verdieping. De brandweer van Leuven had enkele uren nodig om de uitslaande brand onder controle te krijgen. Daardoor liep het pand, waar beneden ook frituur 't Parkske gevestigd is, heel wat rook- en waterschade op.

"We hebben er eerst en vooral voor gezorgd dat we de brand onder controle kregen en dat de aanpalende huizen gevrijwaard zouden blijven", zegt brandweerofficier Dieter Brants. "Maar we konden niet voorkomen dat de bovenste verdieping volledig verwoest werd. En ook de eerste verdieping en het gelijkvloers liepen flink wat schade op door water en rook."

De huurders van de vier kamers, studenten uit Kameroen, konden het pand tijdig verlaten. Zij kregen 's avonds nog de kans om hun spullen op te halen, maar nadien werd het gebouw verzegeld en onbewoonbaar verklaard.

"Ook het frituur werd volledig onbruikbaar", vervolgt officier Brants. "Ik vermoed dat het toch enkele weken zal duren vooraleer alles gereinigd en hersteld is. Over de oorzaak van de brand is er trouwens niks bekend. Daar moet het parket zich over buigen." Dat stelde dan ook een deskundige aan. De vier bewoners vonden onderdak bij kennissen

Patrick Vertommen