Brand vernielt drie huizen in Heusden-Zolder

Een hevige brand heeft de voorbije nacht drie huizen vernield in de wijk Lindeman in Heusden-Zolder. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is enorm. Dat werd vernomen van de burgemeester van Heusden-Zolder, Sonja Claes (CD&V).

Het vuur brak zondag rond 23.30 uur uit aan het dak van een woning in de Hulststraat. De brandweer van Heusden-Zolder kwam als eerste ter plaatse, maar riep daarna de versterking in van het korps van Beringen. De bluswerkzaamheden duurden tot deze morgen.
 
"De brand brak uit in de eerste woning en die is totaal vernield. Rond 2.30 uur kreeg ik bericht dat die voor de bluswerkzaamheden met een bulldozer gesloopt moest worden. De 26-jarige vrouw die er verbleef, kreeg onderdak in een hotel", zegt de burgemeester. "Het tweede huisje, waar een tachtigjarige vrouw woonde, liep zware brandschade op. De bejaarde vrouw is opgevangen door een dochter. De derde woning had zware rook- en waterschade. De man vond opvang bij zijn moeder."
 
Stro
De drie woningen bevonden zich in een vroeger logementshuis van de mijn, waar de isolatie nog uit een soort stro bestond. De vlammen konden zich zo snel verspreiden in het huis waar het vuur ontstond. Volgens de burgemeester zou de oorzaak van de brand bij een open haard liggen.
 
"Met de gemeente bekijken we wat de twee getroffen bewoonsters nodig hebben, want die hebben in de brand zo goed als alles verloren", aldus nog Sonja Claes. (belga/dea)