Brand uitgebroken in psychiatrisch ziekenhuis in Schaarbeek

photo news
De brandweer van Brussel is deze voormiddag opgeroepen voor een brand in het Ziekenhuiscentrum Jean Titeca, een psychiatrisch ziekenhuis in Schaarbeek. Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw vielen er geen gewonden en was de brand snel onder controle. De brandhaard was een matras in de kamer van een patiënt.

"We werden vandaag om 9.46 uur gebeld voor een brand in het psychiatrisch ziekenhuis Titeca in Schaarbeek, waar veel rook was in een kamer op het gelijkvloers. Toen we daar aankwamen, waren alle patiënten al geëvacueerd naar een binnenplaats van het gebouw. Niemand werd vergiftigd", aldus Derieuw.

"Het vuur was snel onder controle, maar het verluchten van alle kamers duurde lang omdat de ramen alleen open kunnen met een speciale pas. De brandweerlui verlieten de plek rond 11 uur", ging hij verder.

De oorzaak van de brand is onbekend, maar de brandweerlieden ontdekten dat de brandhaard de matras was van de kamer waar de rook vandaan kwam.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.