Brand op Kalmthoutse heide onder controle

Op de Kalmthoutse heide is deze namiddag brand uitgebroken. "De brand woedt op een oppervlakte van 15 tot 20 hectare. Door de felle wind en de droogte kan het vuur zich gemakkelijk verspreiden en ontstaan er verschillende brandhaardjes. Het vuur wordt bestreden door vijf verschillende korpsen", zegt Lukas Jacobs, burgemeester van Kalmthout. Rond zeven uur was de brand onder controle. De oorzaak van de brand is nog onbekend, kwaad opzet wordt niet uitgesloten.
 
De eerste melding liep binnen omstreeks 16 uur. Door de felle wind ontstonden er snel verschillende brandhaardjes en wordt het blussen bemoeilijkt. Momenteel bestrijden vijf verschillende korpsen de brand: die van Kalmthout, Essen, Wuustwezel, Brecht en Kapellen.
 
"Dankzij de politiehelikopter hebben we een duidelijker zicht over hoe ver het vuur zich verspreidt. In totaal gaat het om goed 15 tot 20 hectare tussen het Van Ganzenven en de Putse Moer vlakbij de centrale ingang", zegt Jacobs. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. (belga/sps/lb)