Brand in school tijdens examen: 600 leerlingen geëvacueerd

RV
In Wetteren zijn 600 leerlingen van het Scheppersinstituut aan de Cooppallaan geëvacueerd na een brand. Die ontstond na een ontploffing in een stofafzuigingsinstallatie. Er vielen geen gewonden.

De brandweer van Wetteren kwam massaal ter plaatse en heeft het vuur gedoofd. Op het ogenblik van de ontploffing waren er examens aan de gang. De leerlingen zullen de laatste vragen niet opnieuw moeten maken.

"Bij de brand waren geen leerlingen en leerkrachten betrokken. We kunnen garanderen dat alle leerlingen en alle personeelsleden in veiligheid gebracht zijn. De proefwerken hoeven niet ingehaald te worden", meldt de directie.

De Cooppallaan was tussen de Peperstraat en de Stooktestraat een tijd afgesloten voor alle verkeer.

Didier Verbaere
Didier Verbaere3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Tibau De prins

    Peter yamaha wij hebben de zelfde instalatie bij ons op school die wordt omdat 3 a 4 maand nagekeken en om de zoveel weken leeggemaakt door een gespecialiseerd bedrijf daar in die stop exploxie komt waarschijnlijk door iets anders

  • Karen En Biaggio Baetens-Romano

    Beste Peter Yamaha, ik weet niet of u deze school kent, een voorbeeld voor vele scholen !!?? ? Geen vooroordelen !! Dat alles daar tip top in orde is, daar ben ik van overtuigd zonder ook maar één seconde te hoeven twijfelen.

  • Peter Yamaha

    Ik hoop dat alles wettelijk in orde was met de veiligheidsvoorzieningen! ,in scholen is er bijna geen controle op veiligheid! .