Brand in kasteel van Dongelberg

Het dak van het kasteel van Dongelberg gaat in vlammen op.
Veronique Decraemer/Facebook Het dak van het kasteel van Dongelberg gaat in vlammen op.
Vanavond is brand uitgebroken in het kasteel van Dongelberg, een deelgemeente van Geldenaken. Dat is vernomen van de brandweerzone Waals-Brabant. Volgens de burgemeester van Geldenaken zijn er geen gewonden.

De brand ontstond omstreeks 20 uur aan het dak van het historisch gebouw. De oorzaak is nog niet gekend. Wel waren er renovatiewerken aan de gang. De weg voor de site werd tijdelijk afgesloten om het werk van de hulpdiensten te vergemakkelijken, aldus burgemeester Jean-Luc Meurice van Geldenaken. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • thierry bollaert

  is veelal als er renovatiewerken aan de hang zijn de laatste tijden,zou dat komen omdat er veelal minder proffessionelen bij bepaalde bedrijven aan de slag zijn? het moet toch iets zijn he.is wel weeral waarschijnlijk door menselijke onoplettendheid,maar jij zit er wel mee.

 • Sofie Hugelier

  Dat is zo jammer terug een prachtig gebouw in vlammen op.

 • Patrick Verbelen

  Er gaan de laatste tijd wel opvallend veel historische gebouwen op in vlammen.

 • Michel Van der Hoydowch

  In Notre Dame , Parijs , ook dakwerken en dit is schering en inslag .