Brand bij Novy snel onder controle, schade aanzienlijk

LSI
Bij keukentoestelbouwer Novy in Kuurne heeft gisteravond een magazijnbrand gewoed. De brand was redelijk snel onder controle, zegt persofficier Ronny Damman van hulpverleningszone Fluvia. Het bedrijf meet de schade op, maar die zou volgens de brandweer aanzienlijk zijn.

Het vuur ontstond net voor 20 uur in een magazijn van het bedrijf in de Noordstraat in Kuurne. In dat magazijn lagen halfafgewerkte producten, voornamelijk dampkappen, opgeslagen. De brandweer zette heel wat middelen in en wist het vuur beperkt te houden tot het magazijn zelf. Na een uurtje was de brand onder controle. De schade is aanzienlijk. Het bedrijf bekijkt nu wat de omvang precies is.

In het magazijn zelf was maandagavond niemand aanwezig. Een groepje arbeiders dat elders in de fabriek aan het werk was toen de brand uitbrak, kon het bedrijf probleemloos verlaten.

Dankzij een goede compartimentering breidde het vuur niet uit naar de rest van het gebouw. Novy is producent van dampkappen, kookplaten, ovens, koelkasten en vaatwassers.