Bracke gaf advies aan Telenet terwijl hij nog VRT-werknemer was

belga
Terwijl hij nog VRT-werknemer was, gaf Siegfried Bracke (N-VA) jarenlang betaald advies aan Telenet, de eigenaar van twee rechtstreekse concurrenten van de openbare omroep, VIER en VIJF. Dat meldt Knack.

Bracke kondigde dinsdagavond zijn ontslag aan uit de adviesraad van Telenet, nadat er heel wat ophef was ontstaan over de riante vergoeding (12.000 euro en 2.000 euro per vergadering) die hij daar kreeg. Behalve over het grote bedrag werden ook de wenkbrauwen gefronst omdat Telenet een grote concurrent is van overheidsbedrijf Proximus. Niet kies dus als eerste burger van het land oordeelden velen.

Nu blijkt echter dat er nog andere zaken 'onkies' zijn. Bracke stapte in 2010 over van de journalistiek naar de politiek. In 2011 werd hij adviseur bij Telenet. Dat was op zich al een opvallende combinatie, maar bleef buiten beeld. Bracke nam pas in 2015 ontslag bij de VRT. Dat betekent dus dat hij nog medewerker van de openbare omroep was toen Telenet in 2014 de tv-zenders VIER en VIJF overnam, rechtstreekse concurrenten van de VRT.