Bpost zoekt 1.000 interimkrachten om pakjesgolf te verwerken

Photo News
Bpost is de zoektocht gestart naar duizend tijdelijke werkkrachten om de verwachte golf aan pakjes de baas te kunnen. Het bedrijf verwacht dat het aantal pakjes in de week voor Kerst zal verdubbelen.

Pakjes zijn al enige tijd de absolute groeimotor van bpost. Het bedrijf verwacht in de eindejaarsperiode opnieuw een golf aan pakjes die rondgebracht moeten worden. "In de week voor Kerst verwachten we een stijging van ons brievenverkeer met 30 procent en een verdubbeling van onze pakjespost", zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. "Het aantal pakjes zou dan in de piekperiode stijgen van gemiddeld 175.000 per dag naar 350.000 per dag.

Om die te verwerken, start het bedrijf met een campagne om interimkrachten aan te werven. "We zoeken duizend mensen om ons te versterken in die piekperiode", vervolgt de woordvoerster. Die extra mensen zullen, vanaf de week voor Kerst, worden ingezet in sortering, transport en levering van de pakjes.
Bij bpost werken zo'n 25.000 mensen.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cor Dierckx

  Wat betaalt B-Post ,net zoveel dat je boter op uw boterham kunt smeren ik vroeg het hier verleden jaar aan een vrouwelijke facteur die sprak van 1150 euro net. Met een huishuur van 650 euro kom maar rond.

 • chris Haesevoets

  Misschien toch eens "oud" nieuws van de site halen? of mag het blijven staan voor de paaspakjes?

 • Jean Vermote

  Net als de ander artikel over de werkloosheid, hier zijn het enkel jobs zonder toekomstperspectief en bij dat andere zijn het jobs voor hoge profielen en daar horen de meeste mensen niet toe. Dus rijden ze zichzelf vast. Geef mensen met laag diploma de kans om terug hogerop te klimmen, dan zal er niet zo'n tekort zijn aan mensen. Want de meeste werklozen willen werken maar mogen blijkbaar niet.

 • Kelly Verlinden

  Correctie; Bpost zoekt 1000 goedkope werkslaven om ze onderbetaald zwaar tijdelijk werk te laten verrichten om ze daarna aan de deur te zetten.

 • Dirk D'hont

  Dat is een goeie. Eerst jaren van besparingen en mensen op straat zetten voor hogere winsten en nu heeft men die nodig om pieken op te vangen aan lager tarief via interim. Goe zot.