Bpost snoeit vooral in steden in aantal postbussen

BELGA
Het plan van Bpost om stevig te snoeien in het aantal postbussen zal zich vooral in de steden laten voelen. Dat blijkt uit de voorgestelde lijsten die naar alle gemeentebesturen zijn gestuurd, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard maandag.

In maar een honderdtal gemeenten verandert er niets. Op de andere plaatsen verdwijnt volgens het ontwerp gemiddeld een op de vier bussen. Dat moet het totale aantal bussen in ons land terugdringen van 12.960 naar 9.984. De bedoeling is dat de operatie in maart is afgerond.
De impact is het grootst in de steden waar nu nog een dicht netwerk is. 

In de meeste Brusselse gemeenten verdwijnt zowat een op de drie bussen. In Gent is dat meer dan vier op de tien (107 locaties), in Charleroi de helft (121 locaties). Antwerpen is de enige stad met meer dan 100 bussen waar er net geen kwart van de bussen verdwijnt.

Bpost benadrukt dat er in stedelijk gebied zeker om de 500 meter een brievenbus blijft, en in landelijk gebied om de 1.500 meter.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Melissa neyt

  1500m? ik weet niet welke meter die gebruiken maar is zeker 2500 m

 • Gerd Van nieuwenhove

  Straks mag ik 2 bussen nemen om 1 brief te posten .... Waar gaat al ons belastingsgeld eigenlijk naartoe ! Naar een stel politiekers en graaiers ?

 • JOZEF CAVERNEELS

  Hoeveel zijn er nog in Mechelen, en waarom brieven meegeven aan postbode die je nooit ziet!!!

 • josé De Mulder

  De klant mag ook zijn brieven meegeven aan zijn postbode

 • Bruno Draulans

  Ik moet nu al zoeken om ereente vinden