Bpost gaat dan toch pakjes blijven ophalen op zaterdag

bpost
Bpost gaat op zaterdag dan toch pakjes blijven ophalen bij postkantoren en -punten. Dat meldt het bedrijf. Gisteren bevestigde bpost nochtans dat het dat niet meer zou doen, "om de onderneming rendabel te houden".

"We hebben alles nog eens op een rijtje gezet en zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om de ophaling op zaterdag te behouden", zegt een woordvoerder. Waarom de maatregel wordt teruggedraaid, is niet duidelijk. "Verschillende elementen spelen een rol", aldus de woordvoerder.

Toen gisteren via de pers bekendraakte dat bpost zou stoppen met de zaterdagafhaling, kwam er veel kritiek. De vakbonden betreurden de maatregel, die ze afschilderden als een besparing op personeel. Zelfstandigenorganisatie NSZ riep minister van Post Alexander De Croo (Open Vld) op om in te grijpen.

Op het kabinet-De Croo luidt het dat de minister zich niet heeft gemengd. "Hij heeft niet de gewoonte om zich in te laten met operationele beslissingen van het bedrijf", luidt het. De Croo is wel tevreden dat bpost op zijn stappen terugkeert. "Dit is een goed signaal voor de groeiende pakjesmarkt." 
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cooks Roy

  Ik heb 31 jaar bij De Post gewerkt (waarvan 21 als sectiechef) toen ik er in 1994 zelf ontslag nam. Een reus op lemen voeten, in alle opzichten gedirigeerd door de rode maffia.

 • Gino Denil

  Waarom zouden we meer jobs moeten creëren, Febe Chapin. Ze worden nu al niet meer ingevuld. Bovendien ging het vroeger ook met éénverdienergezinnen. Zo werd zelfs de welvaartsmaatschappij met onze royale sociale zekerheid opgebouwd. De enige reden waarom men steeds meer jobs en een maximale activiteitsgraad wil, liefst zeven dagen op de week en aan een laag loon, is omdat ondernemers zich dan nog meer kunnen verrijken. Ondertussen heb je zelf geen leven meer.

 • nand nuyts

  Privatiseer de bpost die kost alleen maar veel geld zonder service.

 • peter colson

  weekendwerk en de vakbond maakt van z'n kloten. Nu wil BPOST het weekendwerk van de pakjesdienst vernietigen en ..... de vakbond laat weer van zich horen. Duidelijk dat je et de vakbond de omgekeerde psychologie moet toepassen om iets te bereiken.. Wil je zondagwerk invoeren? Maak dan van je theater dat je zondagwerk een absurd idee vindt. Veel kans dat de vakbond dan zondagwerk gaat eisen.

 • Febe Chapin

  Als we meer jobs willen creëren moeten we jobs voor alle dagen en uren creëren.