Boze oud-rijkswachter dient klacht in tegen online fora over Bende van Nijvel

Op 9 november 1985 pleegde de Bende van Nijvel zijn laatste overval op de Delhaize in Aalst.
belga Op 9 november 1985 pleegde de Bende van Nijvel zijn laatste overval op de Delhaize in Aalst.
Een misnoegde rijkswachter, die zijn naam plots zag opduiken als potentiële verdachte, heeft een klacht ingediend tegen twee fora over de Bende van Nijvel. Dat schrijven het Nieuwsblad en DH. Het Franstalige forum werd daarom tijdelijk afgesloten, maar is inmiddels weer actief.

Het gaat om omvangrijke fora. Op de Franstalige website wisselen gebruikers al vijftien jaar informatie uit over de Bende van Nijvel. In tientallen chatboxen werden ruim honderdduizenden berichten uitgewisseld en bijna 1.400 geregistreerde leden namen deel aan de discussies.

De beheerder van het forum, Michel Leurquin, vertelde aan DH dat hij een officiële klacht met burgerlijke partijstelling en dus een onderzoeksrechter op zijn dak kreeg.
 Die klacht komt van een politieagent uit Erpe-Mere. De man, P.V., oud-rijkswachter en nog steeds actief, zag zijn naam enkele maanden geleden plots opduiken op het Nederlandstalige forum over de Bende. Hij werd op het forum gelinkt aan Christiaan Bonkoffsky, de gewezen vermeende “Reus” van de Bende.

Tijdelijke sluiting

Omdat de mogelijke rol van de rijkswachter uit Erpe-Mere eerst op het Nederlandstalige forum aan bod kwam, nam Leurquin die info over in het Frans. Net dat brak hem dus zuur op. “Ook Ben Claessen, de man achter dat Nederlandstalige forum, heeft een klacht aan zijn been. Zijn forum kan wel nog bezocht worden, maar het mijne is helaas tijdelijk gesloten (inmiddels is het forum weer geopend, red.). Ik wil geen miserie met boze rijkswachters.”

Gisteren verklaarde Leurquin in een bericht op het forum dat de website voorlopig actief blijft, maar dat hij “nog voorzichtiger” zal worden.

Forum over 'Les tueries du Brabant', of de Bende van Nijvel.
RV Forum over 'Les tueries du Brabant', of de Bende van Nijvel.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Wat is de meerwaarde van fora waarop iedere gek de meest idiote verdenkingen kan plaatsen?

 • romy verhove

  Potjes toedekken dat kunnen oud rijkswachters heel goed en waarom? Het topje van de ijsberg....

 • marleen boone

  wie denkt dat deze zaak nooit zal opgelost raakt deze zaak over de bende van nijvel die is al heel lang opgelost maar men is bang de namen bekend te maken omdat er nog hoog geplaatsten van leven en men wacht tot ze dood zijn wat heeft advokaat vermassen gezegd dat de namen in het dossier staan en dat geloof ik van hem

 • wim CLAES

  een echte schande,dit zijn area 51-achtige toestanden waarbij enkele gekken,gesponserd door extreem links,hun waanvoorstellingen voor echt verkopen. het ware bijna grappig, was het niet dat de waarheid zoek is en een hele hoop mensen in een slecht daglicht worden gesteld zonder enig bewijs.en dat is blijkbaar normaal, dat iemand wordt gelieerd aan een terroristische organisatie,en die moet dat dan maar leuk vinden want je weet nooit he.de link met de pvda wordt mooi verzwegen.schande.0 waarde!

 • ERIC DE GRAEF

  Het wordt stilaan tijd dat laster en eerroof weer serieus worden genomen. Niema nd heeft het recht verdenkingen of beschuldigingen te uiten tegen personen die niet door een bevoegde rechtbank zijn veroordeeld.