Boze Clubfan betaalt boete van 4.732,69 euro voor stadionverbod met... 3 emmers vol eurocentjes

Een van de emmers vol centjes.
JHM Een van de emmers vol centjes.
Een kwade Clubsupporter uit Torhout heeft zijn frustraties over een volgens hem onterechte geldboete op originele wijze botgevierd. D.D. (25) kreeg vier maanden stadionverbod en liefst 4.732,67 euro boete na de derby tegen Cercle in augustus 2014. 

“Buiten het stadion na de match passeerden enkele Cerclesupporters die begonnen te roepen tegen mijn vrienden en ik”, zegt D.D. “Ik maakte een wegwerpgebaar en dat was genoeg voor drie agenten om me in de boeien te slaan. Uren bracht ik in de cel door waarna ze op hun PV zetten dat ik autoruiten vernielde en klappen uitdeelde. Zo hard gelogen! In beroep werd ik vrij gesproken maar in hoger beroep kreeg de Staat toch gelijk. Mijn frustraties heb ik dan maar zo botgevierd", verklaart hij zijn opmerkelijke actie.

D.D. ging bij twee banken langs en vroeg het geldbedrag in eurocentjes van 1, 2, 5 en 10 cent. Drie volle emmers gaf hij nu af bij de deurwaarder. Goed voor meer dan 20 kilogram geld. “Die deed eerst moeilijk, maar aanvaardde het toch. Zelf moest ik het niet tellen, dat deed de bank voor me. En de deurwaarder? Die deed niet eens de moeite om het na te tellen. Een kinderachtige straf vraagt om een kinderachtige reactie. Al had ik best veel werk om alle papieren rolletjes te scheuren”, lacht D.D. Het stadionverbod zat de man intussen uit. Hij miste daardoor de wedstrijden tegen onder andere AA Gent en RSC Anderlecht.
63 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Etienne Boeckx

  Misschien opgeraapt op het terrein na hun gewelddadige gooipartijen !

 • Erwin Van Roy

  hij zal toch iets gedaan hebben de politie gaat niet zomaar opschrijven dat je autoruiten vernield hebt in het verhoor verslag. hij heeft het toch ondertekent na zijn verhoor. hij zal het wel wat meer naar zijn kant trekken. misschien kan hij zijn verhoor verslag dat hij getekend heeft eens laten publiceren dan kan iedereen lezen wat zijn verklaring was.

 • Wouter Beyen

  hier zijn precies veel rechters actief

 • vanessa ghesquiere

  Haha, zalig

 • tony hebbelynck

  hij heeft ze betaald, kunnen ze wett ni weigeren