Bovengehaalde wapens niet van Bende, parket onderzoekt van wie ze dan wel zijn

De jonge magneetvissers bewaarden na hun vondst in het kanaal Brussel-Charleroi de munitie en wapens in hun tuinhuis.
mozkito De jonge magneetvissers bewaarden na hun vondst in het kanaal Brussel-Charleroi de munitie en wapens in hun tuinhuis.
Het parket van Charleroi onderzoekt wie de echte eigenaar is van de door magneetvissers bovengehaalde wapens in het kanaal Brussel-Charleroi, meldt de VRT. Gisteren bleek dat de wapens en munitie niet aan de Bende van Nijvel kan gelinkt worden. 

Wie dan wel de wapens in het kanaal in Ittre (Waals-Brabant) gooide, is nu voorwerp van onderzoek. Het parket vermoedt dat de eigenaar niet over de nodige vergunningen beschikte, en er van af wou.

De vondst werd dit voorjaar door drie jonge magneetvissers gedaan. In twee metalen dozen met het opschrift 'Rijkswacht'-'Gendarmerie' zaten een riotgun, revolver en duizend stuks munitie.

Later meer
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fons Casteels

  Als het gerecht niet onmiddellijk bevestigt wat Vermassen beweert, dan is het "doofpot" of "onder de mat vegen". Triest. Natuurlijk zijn er in het verleden zware fouten gemaakt. Maar geef de onderzoekers van vandaag tenminste het voordeel van de twijfel aub. Hoe dik is het dossier: 20.000 bladzijden? Begin er maar aan...

 • Jurgen Van Den Bergh

  En het werd plots terug heel stil rond de Bende van Nijvel.

 • patrick coens

  het stond er toch op "gendarmerie" en zo leggen ze het zwijgen op en alles verdween met de noorderzon ,man,man toch welk fabeltje gaan ze opbiechten van waar ze dan wel komen ,ben benieuwd

 • Kristof Lepiouf

  Weer een doofpot operatie???