Bouwgroep Besix sluit ruim twee derde van werven en overweegt tijdelijke werkloosheid

Photo News
Besix heeft in ons land meer dan twee derde van zijn werven gesloten als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. Dat zegt een woordvoerster van de Belgische bouwgroep. Het bedrijf overweegt om tijdelijke werkloosheid aan te vragen.

De situatie hangt af van dochteronderneming tot dochteronderneming, benadrukt de woordvoerster. Bij sommige werven is social distancing wel mogelijk en daar gaat het werk gewoon door. Andere, vooral grote werven waar honderden arbeiders aan de slag zijn, zijn stilgelegd.

Exacte cijfers kan Besix niet geven. "We kunnen wel zeggen dat ongeveer 30 procent van de werven nog open en 70 procent gesloten is", luidt het.

Het aanvragen van tijdelijke werkloosheid voor (een deel van) het personeel is op dit moment nog niet aan de orde. "Salarissen worden vandaag zoals normaal uitbetaald", zegt de woordvoerster. De bouwgroep zegt de maatregel wel te overwegen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • danny janssens

    Beetje bij beetje begint ook het bedrijfsleven het te snappen.