Bosbeschermers geven 250 protestkaarten af aan Brugse schepen

Een delegatie van vier bosbeschermers heeft naar aanleiding van Groede Vrijdag een 250-tal protestkaarten afgegeven aan de Brugse VLD-schepen Mercedes Van Volcem. Het ging om een actie van het Groene Gordelfront en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen. Ze willen dat het Brugse Lappersfortbos in zijn totaliteit behouden blijft.

KMO-zone
Een deel van het private Lappersfortbos is momenteel ingekleurd als KMO- en industriezone. De actievoerders vrezen dat schepen Mercedes Van Volcem binnenkort een kapvergunning aflevert voor 3,5 hectare bos. Een deel van de bomen zou moeten wijken voor de aanleg van een weg om het naastgelegen Bombardier Transportations beter te bevoorraden.

Poëtisch betoog
Het Groene Gordelfront bezoekt al zes jaar lokale en nationale politici met een emotioneel en poëtisch betoog voor het behoud van alle bossen. Het Groene Gordelfront werd destijds opgericht door enkele sympathisanten van de bezetting van het Lappersfortbos in Brugge. Het kleine Lappersfortbos is voor hen een symbooldossier voor heel Vlaanderen. (belga/svm)