Bonte: "Tijd voor duidelijkheid over toekomst Renaultsite in Vilvoorde"

Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde.
BELGA Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde.
De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a) heeft tijdens de gemeenteraad de Vlaamse overheid opgeroepen het nieuwe GRUP Vlaams Strategisch Gebied Brussel (VSGB) snel af te werken zodat er onder meer werk kan gemaakt worden van aantal retail- en leisureactiviteiten in de grote productiehal van de voormalige Renaultfabriek langs de Schaarbeeklei. Die staat sinds de fabriekssluiting in 1997 nog steeds leeg.

"We waren enkele jaren geleden al in ver gevorderde onderhandelingen met de holding Alcopa, die eigenaar is van deze site, om in deze ruimte een aantal baanwinkels te concentreren", zegt Bonte. "Daarnaast zou de stad er via een pps-formule zaalsporten willen onderbrengen. We denken ook aan bedrijfjes die nu qua locatie slecht zitten. Moest het VSGB niet vernietigd geweest zijn, was het project wellicht al vergund geweest. We hopen dat de Vlaamse regering snel duidelijkheid verschaft zodat we een nieuwe toekomst kunnen geven aan de Renaultfabriek."

Vlaams minister Joke Schauvliege zei recent dat het VSGB op 19 december op het de agenda van de Vlaamse regering staat.

Het meest zuidelijke deel van de 1,7 km lange voormalige Renaultgebouwen langs de Schaarbeeklei werd al jaren geleden herbestemd. Allerlei kmo's hebben er zich gevestigd zoals bijvoorbeeld Buromarket. Er is ook plaats gemaakt voor opslag en logistieke functies. "De realisatie van de vermelde plannen voor de grote productiehal zou deze site inschakelen in de recoversiepolitiek van de stad om in deze omgeving wonen, werken en winkelen aan het water aantrekkelijk te maken.", aldus Bonte. Een van de winkelketens die interesse liet blijken om zich er te vestigen is Albert Heyn.

We hopen dat de Vlaamse regering snel duidelijkheid verschaft zodat we een nieuwe toekomst kunnen geven aan de Renaultfabriek

Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde (sp.a)