Bonte: "Deze Vlaamse regering zou zelfs tankstation toelaten op Grote Markt in Brussel"

Burgemeester Bonte is not amused met de beslissing van de Vlaamse regering.
PHOTO_NEWS Burgemeester Bonte is not amused met de beslissing van de Vlaamse regering.
"Na deze beslissing acht ik het zelfs mogelijk dat de Vlaamse regering een parkeertoren annex tankstation zou toelaten op de Grote Markt van Brussel." Dat zegt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte in een reactie op de beslissing van de Vlaamse regering over het shoppingcenter Uplace in Machelen. Het Vilvoordse stadsbestuur wacht een grondige analyse van de overeenkomst af vooraleer te beslissen een nieuwe rechtszaak aan te spannen.

"De beslissing van de Vlaamse regering om het Uplace-project onverkort voort te zetten, bewijst dat mobiliteit, gezondheid en milieu ondergeschikt zijn aan de politieke ijdelheid van de meerderheidspartijen. Ook het feit dat Uplace de doodsteek zou kunnen betekenen voor de handelskernen van Vilvoorde, Mechelen, Leuven en delen van Brussel, weerhield de Vlaamse regering er niet van om koppig vast te houden aan dit megaproject. De economische prijs van de onvermijdelijke forse toename van fileproblemen werd evenmin in rekening gebracht. De locatie van Uplace betekent eveneens een beslissende stap in het ruimtelijk integreren van de regio Machelen-Vilvoorde in het Brussels gewest: dit deel van de Rand wordt definitief ruimtelijk ingelijfd door het Hoofdstedelijk gewest", aldus Bonte.

"Door het downsizen van het retail- en kantoorprogramma in de regio en gelijktijdig het behoud van het volledige Uplace-project, onderstreept de Vlaamse regering haar partijdigheid ten aanzien van Uplace. Het gebrek aan neutraliteit was precies een van de gronden waarop het Uplace-project tot op heden in de problemen is geraakt. Het wordt meer en meer duidelijk dat we stilaan in de echt perverse politiek zijn beland. De inkt van het akkoord is nog niet droog of bepaalde leden uit de meerderheid suggereren al dat een eventuele nieuwe vernietiging van de beslissing minder problematisch is aangezien Uplace in de toekomst niet langer schade-eisen kan stellen", besluit de burgemeester van Vilvoorde.