Bomvolle aula neemt emotioneel afscheid van Esten (8): "Ik ben zo dankbaar dat ik je als mama heb mogen vergezellen"

Vertommen
In het crematorium Hofheide in Nieuwrode heeft deze voormiddag een bomvolle aula afscheid genomen van de achtjarige jongen Esten Vandezande uit Oud-Heverlee, die de strijd tegen een zeldzame stofwisselingsziekte verloor. Het werd een erg emotioneel afscheid van een jongen die erin slaagde om zo hard te vechten voor zijn leven dat hij daarmee jong en oud inspireerde met zijn vechtlust. 
Vertommen

Er werden heel wat traantjes gelaten tijdens de dienst van meer dan twee uur. Op die dienst werd door bijna alle familieleden, klasgenootjes en goede vrienden getuigd over hoe Esten was. Allemaal met dezelfde conclusie: het was een fantastische jongen die hard gevochten heeft tegen een monster waar hij niet van kon winnen. Hij kreeg zelfs een staande ovatie van de meer dan 500 aanwezigen. 

Naar het einde toe nam mama Evelien Winnen (34) het woord. "Het idee dat je er niet meer bent, doet me pijn. Er is geen Estentje meer om 's avonds onder te stoppen en geen ook geen gegibber meer met klein zusje Ellis op de achterbank van de auto. Dat pikt verschrikkelijk hard. Maar ik ben zo dankbaar dat ik je als mama heb mogen vergezellen", klonk het bij mama Evelien.

Vertommen
Zusje Ellis met Karen Damen.
Vertommen Zusje Ellis met Karen Damen.
Vertommen12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Van der Jeught

  Wat jammer , moge Esten gelukkig zijn in de hemel. Veel sterkte voor de familie.

 • Marlies Schoefs

  Rust zacht engeltjesterkte

 • Shakira moessa

  Zo oneerlijk

 • Brigitte Feyen

  Veel sterkte

 • Peggy Geerts

  Rust zacht kleine man , veel sterkte aan de familie