Bomhonden vinden niks verdachts, gebouw Medialaan weer vrijgegeven

De gebouwen van Medialaan in Vilvoorde zijn opnieuw vrijgegeven nadat deze namidddag een mogelijke dreiging was binnengekomen via de eigen nieuwslijn van VTM NIEUWS. Dat heeft het mediabedrijf zelf bekendgemaakt.

Medialaan-woordvoerster Sara Vercauteren meldt op Twitter dat explosievenhonden niets verdachts hebben gevonden en de gebouwen opnieuw zijn vrijgegeven. Het personeel kan terug aan het werk. Op het moment van de evacuatie bevond zich een honderdtal mensen in de gebouwen.

Deze namiddag was via de eigen nieuwslijn 4040 een mogelijke bedreiging binnnengelopen, zo meldde het mediabedrijf. Het volledige gebouw, gelegen aan Medialaan 1 in Vilvoorde, werd daarop uit voorzorg ontruimd. Het personeel kreeg onderdak in het nabijgelegen Eurovolleycenter.

De politie kwam ter plaatse en doorzocht met bomhonden de gebouwen. Bij die zoekactie werd dus niks verdachts gevonden.

De verdere tv- en radioprogrammatie van MEDIALAAN komt niet in het gedrang door de evacuatie, aldus nog het mediabedrijf.

Station van Mechelen
De korte ontruiming van het station van Mechelen, ook deze namiddag, kaderde in het onderzoek naar de mogelijke bedreiging aan het adres van Medialaan, zo werd vernomen bij de lokale politie van Mechelen.

De waarschuwing gebeurde mogelijk vanuit het station van Mechelen. Verder onderzoek moet dat nog uitwijzen. "Het gebouw werd daarom even afgesloten en ontruimd. Er was dus geen bomalarm voor het station zelf", benadrukt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open Vld) meldde via Twitter dat het vals alarm een gevolg was van een 'interne vergissing bij de spoorwegen'.

photo_news