Bomalarm in luchthaven van Deurne opgeheven

Het bomalarm op de luchthaven van Antwerpen in Deurne is opgeheven. Eerder op de avond werd er een verdacht pakket aangetroffen. Dat zegt de federale politie.

Het pakket in kwestie bevond zich bij de bagageafhandeling en werd volgens de politie omstreeks 19.25 uur als verdacht bestempeld door een explosievenhond. "Er zijn honden die beginnen te blaffen wanneer ze iets verdacht ruiken en er zijn er die dan gaan zitten. Hier was dat laatste het geval", zegt woordvoerder Peter De Waele van de federale politie. "Er is dan besloten om geen enkel risico te nemen, een perimeter in te stellen rond de locatie in kwestie en DOVO op te roepen om het pakket te onderzoeken."

De luchthaven werd slechts gedeeltelijk afgesloten, zodat er wel nog vluchten konden aankomen en vertrekken. Reizigers konden bovendien nog langs het restaurant naar buiten om daar afgehaald te worden, maar wie zelf met de wagen was kon niet van de parking wegrijden. Het hele incident heeft zowat twee uur in beslag genomen.

Ook het vliegverkeer op de luchthaven werd niet gehinderd, luidt het bij luchtverkeersleider Belgocontrol. De laatste vertrekkende vlucht van de dag is om 19.42 uur opgestegen, zo staat ook op de website van de luchthaven.

Deurne (archiefbeeld).
BELGA Deurne (archiefbeeld).