Bomalarm Centraal Station blijkt vals, treinverkeer hervat

De NMBS en de politie van Antwerpen lieten vanavond via Twitter weten dat een bomalarm van kracht was in Antwerpen Centraal. Intussen heeft de politie een sweeping gedaan en is er niets verdacht gevonden. Ruim een uur later kon al worden vastgesteld dat het loos alarm was. Het Centraal Station en de omgeving worden terug vrijgegeven en het treinverkeer komt weer op gang. De melder wordt opgespoord.

De politie kreeg de melding kort na 20.00 uur binnen. Het Centraal Station werd meteen ontruimd en de omgeving afgesloten. Er zou een perimeter zijn ingesteld die zelfs tot de hoek van de Plantin Moretuslei reikte. De politie nam de dreiging zeer ernstig, aldus VTM.

Intussen is de sweeping beëindigd, zo meldt de politie. De politie heeft ondersteund door de federale spoorwegpolitie en Securail het hele station en de nabije omgeving afgezocht op verdachte pakketjes, maar heeft niets aangetroffen. Het Centraal Station en de omgeving worden dus terug vrijgegeven. De politie gaat op zoek naar degene die de valse melding heeft gedaan.

Het treinverkeer van en naar het station werd platgelegd om 20.15 uur. Alle treinen werden beperkt tot Antwerpen-Berchem. Het treinverkeer is om 21.30 uur weer hervat, dat melden de NMBS en spoornetbeheerder Infrabel. Het is onduidelijk wanneer de dienstregeling weer volgens schema verloopt. Er zullen nog de hele avond gevolgvertragingen zijn, tot ruim een uur. Alles wordt in het werk gesteld om tegen morgenochtend alles weer vlot te laten verlopen, luidt het. Ook het tram- en busverkeer ondervindt hinder.