Bokser krijgt vier jaar cel voor mislukte overval

Het Antwerpse hof van beroep heeft bokser Hugo P. (52) uit Deurne veroordeeld tot vier jaar cel voor een mislukte bankoverval in Zoersel. Voor vijf andere hold-ups op bankfilialen en een postkantoor werd hij vrijgesproken. In eerste aanleg kreeg hij zes jaar cel.

Tussen februari 2010 en juli 2012 werden zes gewapende overvallen gepleegd op bank- en postkantoren in Schilde, Wijnegem, Antwerpen en Zoersel. Bij de feiten, die zowat 160.000 euro opleverden, was altijd sprake van een zwarte dader en werd dezelfde modus operandi gebruikt. De dader drong 's ochtends langs de achterzijde naar binnen door een raam open te breken en door desnoods de tralies door te zagen. Hij wachtte het personeel op, dreigde met een pistool en bond hen vast met handboeien, waar hij tape rond wond. Hij legde soms ook nog een stoel op of over de slachtoffers.

De laatste overval in Zoersel mislukte, omdat de poetsvrouw het alarm kon induwen. Een politiepatrouille zag Hugo P. rijden en uiterlijk voldeed hij aan de beschrijving van de dader. Bij een huiszoeking werden een pistool, tape, vijf sets handboeien, ijzerzagen en een kliefhamer gevonden. De beklaagde ontkende iedere betrokkenheid bij de feiten. De rechter in eerste aanleg had hem al voor drie overvallen vrijgesproken, omdat hij onvoldoende voldeed aan de persoonsbeschrijving van de dader. Het hof sprak hem voor nog eens twee feiten vrij, waardoor enkel de mislukte overval in Zoersel nog overblijft.

De slachtoffers, die alles samen zowat 265.000 euro aan schadevergoedingen eisten, komen dus van een kale reis terug thuis.