Boete voor 50-tal bestuurders die ongeval op E40 filmen met gsm

Door het ongeval raakte de E40 in beide richtingen grotendeels versperd.
Frank Eeckhout Door het ongeval raakte de E40 in beide richtingen grotendeels versperd.
De wegpolitie van Oost-Vlaanderen heeft deze ochtend een vijftigtal pv’s opgesteld van autobestuurders die al rijdend een filmpje of foto hebben gemaakt van het ongeval op de E40. Daar kwam een vrachtwagen in Erpe-Mere op de middenberm terecht, wat veel hinder veroorzaakte.

De wegpolitie stelde ter plaatse vast dat veel autobestuurders naar hun gsm grepen om een foto of een filmpje te maken van de vrachtwagen, die volledig op zijn kant was terechtgekomen. Ze noteerden daarom de nummerplaten van iedereen die ze op heterdaad konden betrappen. Het precieze aantal is nog niet gekend, maar volgens de wegpolitie van Oost-Vlaanderen gaat het om ongeveer een vijftigtal pv’s.

Of de mensen een boete of een vervolging riskeren, hangt nu af van hoe het pv wordt opgesteld en welke inbreuken precies werden vastgesteld. Op het gebruik van een gsm achter het stuur staat normaal gezien een boete van 116 euro. 
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Van Rompaey Jan, dit deuntje is ondertussen al afgezaagd. En ze moesten de boetes nog verdubbelen en rijverbod geven.

 • Debbelss Ariëns

  Wat moet de politie doen zorgen dat het verkeer veilig blijft doorlopen. En dat lukt niet met van die ramptoeristen die bang zijn het hele gebeuren te moeten missen. En wat kan de politie anders doen moeten ze die vrachtwagen op de rug pakken en ermee weg lopen of wat.

 • Robert DE REU

  Het getuigt van weinig respect tegenover de slachtoffers, volledig mee eens, maar vraag mij af hadden die agenten niets anders te doen er was daar naar mijn gedacht genoeg werk aan de winkel maar ja het is terug kassa he.

 • Jan Van Rompaey

  Wat een bende smeerlappen. Criminelen en illegalen lopen vrij rond. Als ze de mensen maar kunnen pesten, geld uit hun zakken te kloppen.

 • Bernardo Conradi

  Kan niet zwaar genoeg zijn voor die digibeten.