Boerenbond lanceert steuncampagne voor hardwerkende landbouwers

AFP
Onder het motto ‘Dikke Merci!’ pakt de Boerenbond donderdag uit met een paginagrote advertentie in zeven Vlaamse kranten om haar waardering uit te drukken voor duizenden land- en tuinbouwers die in deze coronacrisis dag en nacht ijveren voor ons voedsel.

"Terwijl heel het land ‘in zijn kot’ blijft, zijn onze Vlaamse boeren en tuinders momenteel 24 uren per dag en 7 dagen per week in de weer om de voedselproductie te garanderen en ervoor te zorgen dat de mensen kunnen genieten van lekker en voldoende voedsel. Dit is een opmerkelijke prestatie van onze boeren en niet zonder uitdagingen in de huidige context van coronamaatregelen", aldus voorzitter Sonja De Becker.

Toon en waardeer nu meer dan ooit het harde werk van de lokale boeren en tuinders

Sonja De Becker, voorzitter Boerenbond


In de advertentie doet De Becker ook een oproep aan de Vlamingen. “Toon en waardeer nu meer dan ooit het harde werk van de lokale boeren en tuinders. Koop daarom massaal hun producten. Het zijn producten van topkwaliteit.” 
In een mededeling roept de Boerenbond ook eenieder op om op www.boerentrots.be het manifest te ondertekenen van de #Boerentrotsbeweging.

“Mekaar samen recht houden”

 In het editoriaal van Boer&Tuinder roept De Becker op tot samenwerking binnen de agro-voedingsketen. “Mekaar samen recht houden, daar komt het op aan.” Ook de supermarkten moeten volgens de voorzitter een duit in het zakje doen. “Ze doen goede zaken deze dagen, maar ik vraag hen uitdrukkelijk om dit te doen met Belgische producten. Het is een schande dat supermarkten op dit moment bloemen en planten van elders verkopen en het Belgische topproduct van onze siertelers links laten liggen.”

Een ander voorbeeld betreft de aardappelsector die, wegens de sluiting van de horeca, geconfronteerd wordt met een plotse daling van de vraag naar en de prijs van bepaalde aardappelspecialiteiten. De Becker vraagt in dit verband dat Belpotato, het overlegorgaan voor de Belgische aardappelteelt en -handel, zich hierover dringend beraadt. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.