Bodybuilder met verboden anabolen opgepakt in Rijkevorsel

Een 22-jarige Nederlander van allochtone origine is in Rijkevorsel opgepakt omdat hij in het bezit was van verschillende hoeveelheden verboden geneesmiddelen. In de loop van de dag wordt hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout.
 
De politie kreeg omstreeks 18.35 uur een oproep binnen van een verdacht voertuig op de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel. De chauffeur zou achter het stuur opzichtig een wapen hebben gericht op verschillende voorbijgangers. Op basis van een deel van de nummerplaat kon de politie de man niet veel later staande houden.
 
"Het wapen bleek een BB-Gun te zijn met plastic balletjes dat de verdachte in Rijkevorsel had aangekocht", vertelt Jef Jacobs van de politie Noorderkempen. "Bij nazicht van de wagen troffen onze mensen een knipmes en voedingssupplementen aan en 35 doosjes met verschillende geneesmiddelen, waarvan driekwart verboden in België en gecatalogeerd als anabolen. De Amsterdammer, zelf een bodybuilder, mag zich vandaag verantwoorden voor de onderzoeksrechter", besluit Jacobs. (belga/dea)