Bobbejaanland plaatst weegschalen om gewicht van bezoekers te kunnen controleren

Aan bepaalde attracties in Bobbejaanland zijn weegschalen geplaatst.
RV Aan bepaalde attracties in Bobbejaanland zijn weegschalen geplaatst.
In Bobbejaanland zijn aan vier attracties weegschalen geplaatst. Daarmee kunnen medewerkers van het pretpark het gewicht van bezoekers controleren als ze twijfelen over het overschrijden van het gewichtslimiet. 

De Nederlandse pretparkenwebsite Loopings vroeg bij Bobbejaanland om uitleg. "Het is een nieuwe veiligheidsmaatregel die is opgelegd vanuit het hoofdkantoor in Madrid", legt een woordvoerder van het pretpark in Lichtaart uit. Bobbejaanland is onderdeel van de groep Parques Reunidos, een Spaans bedrijf dat meer dan 50 attractieparken, dierenparken en andere parken exploiteert. 

Er staan weegschalen bij wildwaterbaan El Rio, de overdekte waterbaan Indiana River, de rustige Bootvaart en de boomstamattractie Wildwaterbaan. "Het gaat om een testopstelling. We bekijken de mogelijkheden voor een professionelere toepassing, zoals een speciaal meetplateau." De woordvoerster benadrukt dat niet iedereen zal gewogen worden. De maatregel wordt enkel gebruikt in geval van twijfel. Op de informatieborden in het park en op de website is nog geen melding gemaakt van de nieuwe maatregel.
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jeffrey biets

  Dit is toch niet erg? Als er voor de veiligheid een max gewicht op staat, je weet toch zelf hoeveel je weegt en dan ga je niet aanschuiven...

 • Tom Desmedt

  Wat als ik je zeg dat niet het exacte gewicht wordt getoond, maar enkel een melding: "Toegestaan" of "Niet toegestaan". Alle problemen van de baan!

 • vincent vankeerberghen

  Is toch een veiligheids maatregel als een ander? Toch niets vreemd aan. Ja mag in je wagen toch ook maar een bepaald aantal kilo's meepakken voor de veiligheid (schokdempers, remmen)

 • Moreno Tecchio

  Ipv van een weegschaal te plaatsen zouden ze hun rommel beter onderhouden en het park kuisen

 • Jan Uyttebroek

  Er zijn attracties waar ik niet in mag omdat ik te groot ben, dan ga ik er ook ni bij aanchuiven. Idem als ik te dik zou zijn of als ik met kinderen ginder ben die nog te klein zijn. Dan ga ik daar ook ni mee in de rij staan om erna misnoegd te zijn, terwijl ik eigenlijk al had moeten weten dat ik er niet in mocht ....