Bobbejaanland laat bezoekers voortaan ook betalen per minuut dat ze aanwezig zijn

Snel een ritje op de achtbaan en dan weg? Het kan in Bobbejaanland.
RV / Cia Jansen Snel een ritje op de achtbaan en dan weg? Het kan in Bobbejaanland.
Bezoekers van Bobbejaanland zijn voortaan niet meer verplicht om entree te betalen voor een ganse dag. Door gebruik te maken van een app, betaal je alleen voor de minuten die je in het pretpark aanwezig bent. Snel naar binnen voor een ritje op de achtbaan en dan terug naar huis? Het kan voor 0,12 euro per minuut.

Dat komt neer op 7,20 euro per uur. Een dagticket voor Bobbejaanland kost aan de kassa 35,50 euro. Maar online zijn er ook goedkopere tickets beschikbaar, vanaf 23,90 euro. De app waarmee je per minuut kan betalen, heet Tapperuse. Ze is ook te gebruiken in kinderspeeltuinen, zwembaden en sauna's. Bobbejaanland is ook een van de eerste deelnemers. De betaling gebeurt nadien via AfterPay. De app Tapperuse vraagt 75 cent transactiekosten per bezoek. Je betaalt in totaal nooit meer dan je voor de dagprijs zou betalen.

Volgens Wilbert Witkamp, bedenker van Tapperuse, is de app vooral geschikt voor gezinnen die moeilijk een hele dag vrij kunnen maken. "Onze app moet een gemakkelijke tool zijn waarmee je vrije tijdsbestedingen vindt waar je per minuut kan betalen. Pay per use dus", vertelt hij aan RTL Nieuws. Hij denkt ook dat je hierdoor wachtrijen kan ontlopen door alleen in de daluren naar een pretpark of sauna te gaan. Witkamp belooft dat in de toekomst ook andere grote pretparken zich bij de app zullen aansluiten.

Photo News

In ons land kan je met de app bijvoorbeeld ook Comics Station bezoeken aan het station Antwerpen-Centraal, een indoor pretpark rond striphelden. Ook daar kan je vanaf nu dus betalen per minuut.
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Van Hecke

  Reken maar eens uit . 35Euro voor een ticket voor een ganse dag en 7,20 /uur. Dit wordt een duur zaakje. En dan moet je rekening houden met lange wachttijden.

 • Lutgard Crombez

  Binnen een jaar mogen ze sluiten..

 • WALTER WIELLAND

  2,70€ per uur x4 personen. 10,80 €..duur zaakje !

 • Ronny Vansteelandt

  Betalen voor de minuten dat je effectief in een attractie zit ware veel eerlijker. Wachten in de rij kun je gratis in de winkel doen op zaterdag.

 • Joke Duyck

  Dus als het park om 10u00 open gaat, dan zullen alle attracties hun testtour reeds gedaan hebben en klaar zijn voor het publiek? In plaats vanaf 11u. Nu loop je er een uurtje rond, zonder maar op iets te kunnen.