Bobbejaanland blijft dicht op politiebevel: duizenden bezoekers druipen ontgoocheld af

Zoekactie naar rugzak levert niets op

Photo News
De sweeping met politiehonden in Bobbejaanland is afgelopen en heeft niets opgeleverd. Eerder vandaag werd gezocht naar een rugzak die door een onbekende man in het pretpark werd achtergelaten. Het park was daardoor de hele dag gesloten en bezoekers bleven voor een gesloten deur staan.

Na de signalisatie van een verdacht persoon in Bobbejaanland, werd vanmorgen door de politie beslist de deuren van het park gesloten te houden voor bezoekers. “Veiligheid staat voor ons altijd voorop en dus namen we ook hier geen enkel risico”, aldus de woordvoerder van het park.

Explosievenhond

Een explosievenhond werd in allerijl opgetrommeld om het park te doorzoeken, maar er werd uiteindelijk niets gevonden. Het park is opnieuw vrijgegeven door de politie en zal vrijdag opnieuw openen. Ook ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse in het pretpark.

Duizenden bezoekers voor gesloten deur

Er stonden deze voormiddag duizenden mensen te wachten aan de ingang van het pretpark. Zij moesten noodgedwongen weer naar huis. Dat veroorzaakte lange files op en rond de parkeerterreinen. Bezoekers krijgen wel een ticket om op een latere dag terug te komen naar het pretpark.

Pas om 11 uur kregen de opgedaagde bezoekers te horen dat het park niet zou openen vandaag.
Toon Royackers Pas om 11 uur kregen de opgedaagde bezoekers te horen dat het park niet zou openen vandaag.
Toon Royackers
Het park bleef op politiebevel gesloten.
Toon Royackers Het park bleef op politiebevel gesloten.
Photo News124 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bart Versmissen

  Park voorgoed dicht doen. Al een 2e veiligheidslek! Park trekt sowieso op niks. Gemotiveerd personeel, alles is vies, ...

 • Peter Buyck

  Is er wel een dader?

 • Erik d'Hoine

  Liever een dagje gesloten dan veel slachtoffers maken. Als een keer bomaanslag gebeurd en pretpark zal nooit meer terug open . Voortdurend dicht voor altijd !

 • annie smith

  Was een goede beslissing om te sluiten. Het bewijst dat de veiligheid daar voorrang heeft op winstbejag. Hopelijk krijgt de dader zijn verdiende straf.

 • Dave Koninckx

  Amai wat een reacties hier! Beter toch dat ze het park afsluiten dan dat er een bom afgaat met x aantal slachtoffers?