Bo Coolsaet beschuldigd van verkrachting minderjarige patiënte

Bo Coolsaet in 2010.
Photo News Bo Coolsaet in 2010.
Een nu 28-jarige vrouw die van 2006 tot 2008 door Bo Coolsaet werd behandeld, beweert dat de bekende uroloog haar verkrachtte. De 79-jarige arts moet zich deze maand verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

De patiënte liet zich tussen 2006 en 2008 behandelen voor blaasontstekingen en chronische bekkenbodempijn. Ze was toen 15 en 16 jaar oud. Coolsaet was een kennis van haar ouders. De arts maakte bij de behandeling gebruik van een instrument om de spieren rond haar urineleider te ontspannen. Volgens de vrouw heeft Coolsaet haar daarmee verkracht en zou hij ook haar billen en borsten hebben aangeraakt.

In 2015 diende de patiënte een klacht in voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. Twee jaar later vroeg het parket de buitenvervolgingstelling van Coolsaet, maar na meerdere vragen van de partijen om bijkomend onderzoek, besliste de raadkamer in april van dit jaar om de arts toch door te verwijzen naar de rechtbank. Op 18 september zal hij zich moeten verantwoorden voor de verkrachting en aanranding van een minderjarige patiënte. 

Tijdens het proces zal ook worden nagegaan of de ingrijpende behandeling bij het meisje wel gepast was. Coolsaet ontkent bij monde van zijn advocate dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag en benadrukt dat hij een medisch verantwoorde behandeling uitvoerde.
57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nikolaas Bouman

  Bo, ik wens je alle sterkte! Het is een onzinnige beschuldiging en iedereen begrijpt hoe moeilijk het moet zijn om je hier tegen te wapenen. Heb vertrouwen in uzelf!

 • Jean Emare

  Een mens zou nog angst hebben om een job uit te voeren in deze me-time. Als dopper zekerheid van vast loon en geen aanklacht. Waar of niet waar.. dit hoort niet in de media voor een eerlijk proces. Mijn gevoel.. zever.

 • Bert Boedts

  er moet dringend een verjaringstermijn komen op zulke twijfelachtige beschuldigingen ,en laat ons hopen die die hetze a la "metoo" weer niet herbegint ,ben het moe

 • leen hanssens

  Waar waren de ouders van het kind?

 • lut vanhyfte

  Greet Minishop; In naam van álle misbruikte kinderen/adolescenten die bovenop hun trauma niet worden geloofd: Biedt u alstublieft aan in uw dichtsbijzijndst politiekantoor en leg ook klacht neer tegen uw misbruiker; Enkel zo kan u helpen om gewetenloze potelaars te leren hun poten thuis te houden!