Blankenbergenaar verslikt zich op restaurant en belandt in het ziekenhuis, ‘bevriend’ koppel plundert zijn rekening

Getty Images
De Brugse strafrechter heeft een koppel uit Blankenberge bij verstek veroordeeld tot acht maanden effectieve gevangenisstraf en 400 euro boete voor een brutale diefstal. Door zich te verslikken op restaurant was een vriend in het ziekenhuis beland, waarna de beklaagden zijn rekeningen plunderden.

Op 17 februari ging Luc Debersaques met een bevriend koppel op restaurant in Blankenberge. Plots verslikte het slachtoffer zich in een stukje biefstuk, waardoor hij een hartstilstand kreeg. Dankzij de aanwezigheid van twee verpleegsters uit Lanaken werd onmiddellijk gestart met de reanimatie. De zestiger lag uiteindelijk twee weken aan een beademingstoestel.

Na het incident namen de vrienden van het slachtoffer zijn persoonlijke bezittingen mee naar huis. Joke C. (47) en Serge G. (43) maakten echter misbruik van de situatie. Ze reden naar de woning van het slachtoffer om er de pincodes van zijn bankkaarten te zoeken. "Met de kaarten haalden ze meermaals geld af en kochten ze onder andere kledij en parfum. Ze hebben zijn rekeningen geplunderd", aldus meester Mieke Byttebier.
In totaal ging het om ruim 2.200 euro.

De advocate van de burgerlijke partij merkte op dat de beklaagden ook alle gegevens op zijn gsm gewist hadden. De zestiger vroeg een morele schadevergoeding omdat hij op die manier de foto's van zijn overleden vriendin was kwijtgeraakt. In totaal moeten de beklaagden 2.948 euro betalen aan het slachtoffer.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Van Yperzele

  2948 euro + 400 euro X 8 gerechtskosten en 8 maanden cel zonder uitstel , wat baat het 2 keien kan je niet pellen.

 • william Masson

  belachelijk weinig ze zouden een 10voud moeten betalen;

 • Erwin De Meyer

  Met zo'n vrienden heb je geen vijanden nodig.

 • Walter Mertens

  1200 € boete alles tesamen. Zielige rechter . beroven. Inbraak. Huisvredebreuk. Diefstal.

 • Daniel Wouters

  Mijn geloof in de mensheid heeft weer een barstje meer na het lezen van dit artikel.