Bizarre mededeling: Brussels Airport verheugt zich op komst van (verboden) Boeing 737 MAX

Toestellen van de Boeing 737 MAX aan de grond bij Boeing in Seattle, Washington.
REUTERS Toestellen van de Boeing 737 MAX aan de grond bij Boeing in Seattle, Washington.
Een bizarre mededeling op de website van Brussels Airport. In het milieurapport dat ze deze week op haar website publiceerde, verheugde de luchthaven zich immers op de komst van drie Boeings 737 MAX. Dat type vliegtuig is inmiddels in een groot aantal landen verboden, ook in België. Het bericht is intussen verwijderd.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dat het vliegtuig in ons land verboden is, is het gevolg van twee vliegtuigrampen, in oktober en maart, waarbij tezamen 346 dodelijke slachtoffers vielen.

Toch stond er dit op de website van Brussels Airport: “Goed nieuws voor de luchthaven, de plaatselijke bewoners en het milieu: TUI Fly breidt haar vloot uit met drie vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX. Dankzij de nieuwe motor en het extreem aerodynamische ontwerp stoot het laatste model van de Amerikaanse vliegtuigbouwer 14 procent minder CO2 uit en maakt het 40 procent minder lawaai.”

Toen het Franstalige tijdschrift Le Vif/L’Express Brussels Airport om een reactie vroeg, antwoordde de woordvoerder dat de informatie en de tekst al van voor de vliegtuigrampen dateerde, ook al draagt het milieurapport zelf geen datum. “We laten dit ofwel op de site staan, voorzien van de datum, ofwel verwijderen we het.”

Op vrijdagavond was de desbetreffende passage verwijderd uit het rapport.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Deville

  Het bewijs dat al die managers en reclame goeroes al hun voeling met de werkelijkheid en de gewone wereld verloren hebben.

 • robrecht Peeters

  misschien eens het aantal Max8 vluchten welke zonder problemen verliepen daar tegenover stellen om alles in perspectief te stellen.

 • Geert Landsman

  CO2 is geen probleem, NOx wel en dat komt massaal uit die motoren. NOx in contact met vocht geeft salpeterzuur, lekker bij inademen. NOx is zwaarder dan lucht dus zijn het schepen en vliegtuigen die het over ons uitstrooien.

 • Steve Van Nieuwenhoven

  Wat wil je, ze staan in uitverkoop bij Boeing.... en die moeten ze dringend kwijt, het personeel kan zelfs al niet meer parkeren aan het bedrijf

 • louis den duiker

  Vorige week werd voor het eerst ooit , het record aa tal van vluchten op 24 uur , over de hele wereld bereikt :240.000 , en dat enkel dus op 24 uur , vliegen is dus echt het veiligste !!!!!