Bisdom Brugge wil 70 huizen voor opvang vluchtelingen

reuters
Het bisdom van Brugge wil tegen 2020 minstens zeventig gezinnen in armoede of op de vlucht aan een dak boven het hoofd helpen. Dat schrijft de Krant van West-Vlaanderen. Het is daarvoor in elke pastorale eenheid op zoek naar minstens één pand. De krant spreekt van een primeur voor ons land.

"Naast vrijgekomen pastorieën en kloosters hopen we ook dat parochianen spontaan een extra eigendom ter beschikking stellen", zegt het bisdom, dat een aanvulling wil op het bestaande aanbod van OCMW's en socialehuisvestingsmaatschappijen.

"De vraag naar betaalbare woningen is groter dan het aanbod. Wij willen helpen, ondanks onze beperkte middelen", zegt Jan Steel van het bisdom. "Als we als Kerk geloofwaardig willen zijn, moeten we de daad bij het woord voegen."
Momenteel zijn er al 25 projecten lopende van woningen die via verschillende kanalen aangeboden werden.

Het bisdom zoekt bovendien vrijwilligers die willen helpen om de mensen in armoede of op de vlucht te integreren in de lokale gemeenschap. "Mensen die in hun vrije tijd vluchtelingen willen vergezellen naar school of daklozen wegwijs maken in de papiermolen van het OCMW", zegt Steel.
83 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eddy DESMET

  Eindelijk is er een initiatief om mensen in nood te helpen. Armoede kent geen grenzen. Wie het artikel grondig las, weet dat het bisdom Brugge geen onderscheid maakt tussen vreemdelingen en "autochtonen". Er valt immers heel wat leed te lenigen ! Het is beschamend wat hieronder zoal te lezen valt. Mensen helpen is geen prioriteit meer. Menen beschimpen wél. Ronduit beschamend.

 • oswald billiet

  In het bisschoppelijk paleis is er ruimte voor meerder appartementen. En wat met die leegstaande kloosters?

 • joannes Roderigas

  ze hebben geld genoeg enkele schatten verkopen en die huizen kunnen ze kopen maar ze willen het van de gemeenschap, hun schatten willen ze niet kwijt.

 • dominique castelein

  het eens zo mooie Brugge wordt een nieuw vreemdelingen ghetto zoals in gent,wat socialistische bewindvoerders al doen om stemmetjes te ronselen en de cvp doet aardig mee,een huis gratis ter beschikking stellen aan vreemd gespuis,het kan echt niet op na de boerkini in zwembaden,nu gratis woonst,leefloon,kindergeld,energie,etc etc

 • Lieve Vandamme

  Bij de sociale woningbouw bestaan ellenlange wachtlijsten, terwijl migranten zo maar een "onderdak" kunnen krijgen, vermoed dat dit voor het "geloof" of "kerk" de verkeerde signalen geeft!!!