Binnenlandse Zaken stuurt na eerdere weigering toch agenten Federale Politie naar Vilvoorde

Archiefbeeld.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld.
Binnenlandse Zaken gaat toch in op de vraag van Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) om agenten van de Federale Politie te sturen voor toezichtopdrachten in de stad. Na een eerdere weigering had Bonte gisteren gebruikgemaakt van de wetgeving op de geïntegreerde politie (WGP) om een vorderingsprocedure in te stellen om agenten op te eisen. Het is de eerste keer dat hier in ons land gebruik van wordt gemaakt.

Bonte had federale agenten gevraagd naar aanleiding van de verhoging van het dreigingsniveau tot 3 en nadat uit een analyse binnen het veiligheidsoverleg van de politiezone Vilvoorde-Machelen gebleken was dat deze over onvoldoende agenten beschikte om het nodige toezicht uit te oefenen. De Vilvoordse burgemeester wou met name bijkomende agenten voor toezicht op het station in Vilvoorde en ook op het asielcentrum omwille van bedreigingen vanuit extreem-rechtse hoek.

Tijdens een vergadering vanochtend beloofden verantwoordelijken van Binnenlandse Zaken Bonte zo snel mogelijk permanent toezicht te voorzien in de omgeving van het station en het open asielcentrum. "Op dit moment wordt de maatregel uitgerold. Met dit akkoord kunnen de evenementen van de komende dagen op een veilige manier doorgaan", aldus nog Bonte.