Bilzenaar verkoopt niet bestaande Rock Werchter-tickets

BELGA
De dertigjarige Bilzenaar die in 2014 niet bestaande combitickets verkocht voor Rock Werchter is vrijdag door de correctionele rechtbank van Tongeren bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar en een boete van 600 euro. Ook werd de onmiddellijke aanhouding gevorderd van de Bilzenaar.

Nadat hij door de RVA 3 maanden geschorst was, kwam de Bilzenaar in geldnood te zitten. Via de zoekertjeswebsite Kapaza bood hij in mei en juni 2014 niet bestaande tickets aan voor Rock Werchter. In totaal lichtte de Bilzenaar 9 personen op en maakt hij 3.605 euro buit. Om het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen, stuurde hij aan verschillende toekomstige kopers een kopie van zijn identiteitskaart door. Eens het geld binnen was, blokkeerde de man de kopers op Facebook en liet hij niets meer van zich horen.

Vier benadeelden kwamen zich vorige maand burgerlijke partij stellen tegen de man. Aan hen moet de Bilzenaar een schadevergoeding van 1.965 euro betalen. Omdat de man geen wettelijke verblijfplaats heeft en verstek liet gaan tijdens de behandeling van zijn zaak werd de onmiddellijke aanhouding gevorderd.