Bilzenaar (55) filmt twee jaar lang meisjes in speeltuinen, zwembaden en op festivals

De correctionele rechtbank van Tongeren.
belga De correctionele rechtbank van Tongeren.
Een 55-jarige man uit Bilzen is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar met uitstel en een boete van 600 euro omdat er op zijn computer en gsm meer dan 66.000 kinderpornografische foto's en filmpjes stonden. De komende vijf jaar is de vijftiger ook zijn rechten kwijt. De man had ook de gewoonte om jonge meisjes te filmen in speeltuinen, zwembaden, wachtkamers en op festivals.

De man werd in juni 2016 betrapt toen hij minderjarige meisjes filmde op een festival. De gefilmde meisjes verwittigden de veiligheidsmedewerkers van het festival, die samen met de politie meer dan tweeduizend foto's en een vijftigtal filmpjes van jonge meisjes aantroffen op de gsm van de vijftiger. Tijdens de daaropvolgende huiszoeking werden nog eens 66.000 foto's van jonge meisjes in bikini gevonden op zijn computer. De man zou minstens twee jaar lang met zijn gsm opnames gemaakt hebben op festivals, speelpleinen, wachtkamers van ziekenhuizen, en andere openbare plekken. De man maakte twee jaar lang stiekem opnames met zijn gsm van jonge meisjes.

"Nooit kinderen misbruikt"

Tijdens zijn pleidooi voor de vijftiger hamerde zijn advocaat erop dat zijn cliënt nooit kinderen heeft misbruikt. "De seksuele beleving van deze man is niet van die aard dat ze een gevaar oplevert voor hem of de maatschappij", zo zei de advocaat. Hij vroeg de rechter dan ook om een straf met uitstel, zodat de man niet naar de gevangenis moet, maar zich kan laten behandelen.

De Tongerse rechter verklaarde de computer, gsm en harde schijven verbeurd en beval ook dat de man zich voor zijn seksuele stoornis laat behandelen. Doet hij dit niet, dan wordt de gevangenisstraf alsnog effectief.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.