Bijna vier jaar cel voor man die vrouw 20 uur lang liet afzien door overdosis

Getty Images
De Brugse correctionele rechtbank heeft een man uit Heist veroordeeld tot drie jaar en tien maanden effectieve gevangenisstraf voor zijn aandeel in een drugsdossier. Zijn vriendin Mireille V. (33) liet bijna het leven door een cocktail van cocaïne en heroïne. Het slachtoffer zal zwaar gehandicapt blijven, maar kreeg toch een jaar gevangenisstraf met uitstel.

Op 9 augustus 2015 moest een 33-jarige vrouw in haar woning in Heist gereanimeerd worden. De boosdoener bleek een speedball, het gelijktijdig intraveneus toedienen van cocaïne en heroïne. Pas nadat de vrouw 20 uur had afgezien, belde haar man Joery A. de hulpdiensten. Hij bleef de hele nacht bij haar waken, maar wilde geen ziekenwagen bellen omdat hij zelf onder voorwaarden stond en vreesde in de cel te belanden. Buurman Jonathan O. kwam langs, maar deed zelf ook niets. De vrouw bevond zich lange tijd in een vegetatieve toestand en zal verlamd blijven. Ondertussen zou ze wel opnieuw een beetje kunnen praten.

Joery A. (41) werd veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf voor drugsfeiten. Hij kreeg nog eens tien maanden cel voor schuldig verzuim. Net als Jonathan O. (31), die in totaal 14 maanden met uitstel kreeg, wachtte hij volgens het openbaar ministerie veel te lang om de hulpdiensten te verwittigen. 

De verdediging pleitte tevergeefs dat A. zijn vriendin wél had geholpen, maar de situatie verkeerd had ingeschat. In 2016 werd de man uit Heist al veroordeeld tot acht jaar celstraf voor twee verkrachtingen met foltering. Voor geweld tegen zijn partner kreeg hij toen een jaar effectief. 

In mei 2014 startte de politie een onderzoek naar de verkoop van cocaïne, speed, marihuana en xtc vanuit een tattooshop in Heist. Uitbater Valère V. (58) en zijn kompaan Peter D. (44) werden na een huiszoeking in juli 2014 ingerekend. Zij zouden de drugs geleverd hebben die Mireille V. op de bewuste avond gebruikte. Beide dealers werden uiteindelijk tot 37 maanden effectieve celstraf veroordeeld.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Willy Van Craen

    Drugs van dit type zijn echte moordenaars en familiekillers. Men geeft te weinig straf aan de verkopers die onze jeugd ook trachten verslaaft te maken..