Bijna twee derde van Belgen ging vorig jaar op reis

Getty Images/Westend61 RM
Zo'n 64 procent, of bijna twee derde van alle Belgen, is vorig jaar op reis gegaan. Dat bericht Statbel, de Belgische dienst voor statistiek. De definitie omvat een uitstap met één overnachting, al dan niet in het buitenland. Alles samen werden door de Belgen 20,5 miljoen reizen ondernomen, dat is 1,8 miljoen of 10 procent meer dan in 2017.

Meer dan de helft van de reizen (12,15 miljoen) was voor vier nachten of meer. In minder dan de helft van de gevallen (8,35 miljoen) bleef het verblijf beperkt tot één à drie nachten. Een op de tien van deze korte reizen werd ondernomen om beroepsredenen.

Voor korte reizen was België de belangrijkste bestemming (41 procent), gevolgd door Frankrijk (22 procent) en Nederland (14 procent).

Bij langere reizen staat Frankrijk op de eerste plaats (26 procent), gevolgd door een gedeelde tweede plaats voor België en Spanje (14 procent). Slechts 16 procent reist buiten de Europese Unie.

De meeste lange reizen (3,3 miljoen) worden ondernomen in juli. De Belg kiest hiervoor ook het vaakst voor een verblijf op hotel (38 procent). Meer dan de helft (52 procent) kiest voor de wagen, motor of mobilhome, gevolgd door het vliegtuig (39 procent).
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • François Nuyts

    Ja dat heb je in tijden waarvan men zegt dat iedereen er armer op wordt natuurlijk . Allee , dat is toch wat sommige politici ons willen wijsmaken althans .

  • Danny Billiau

    oei, en ik die dacht dat de helft van de bevolking onder de armoedegrens leeft ???