Bijna helft minder aangiftes via Tax-on-web dan verwacht door panne

BELGA
Gisteren werden 45.000 aangiftes via Tax-on-web ingediend, bijna de helft minder dan de verwachte 80.000. Dat werd vandaag vernomen bij Francis Adyns, de woordvoerder van de FOD Financiën. De reden is de urenlange panne bij de online belastingaangifte die dag.

Naar aanleiding van de panne werd beslist om de deadline voor het indienen van de belastingaangiftes via Tax-on-web te verlengen tot en met zondag 15 juli.

De FOD Financiën kan in die tijd nog zo'n 35.000 aangiftes verwachten. Vandaag rond 12.30 uur waren er sinds 2 uur vanochtend nog 8.000 aangiftes ingediend.
Zeker is dat er dit jaar aan het einde van de rit minder online aangiftes zullen zijn. Dat komt omdat er meer voorstellen van vereenvoudigde aangifte werden verstuurd. Van de 825.000 extra voorstellen waren er 594.000 voorstellen voor online belastingaangiftes bij.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Emi De graeve

  wie gaat opschuiven om papieren e laten invullen wordt geholpen door een bediende en dat is ook tax on web....

 • Yannik Samoy

  Graag korting voor diegenen die hun aangifte vroegtijdig inbrengen en een boete voor diegenen die te laat zijn.

 • Leo Verbeek

  wil dit zeggen dat er 40000 gewacht hebben tot de allerlaatste minuut? Belachelijk!

 • Jan Van Rompaey

  Al vele jaren loopt het mis bij de fiscus. Dat komt er van als de eerst aanwezende inspecteurs kunnen promoveren tot inspecteur-generaal zonder één examen af te leggen.