Bijna geen verschil: politie waarschuwt voor Venezolaanse munt die héél hard op munt van 1 euro lijkt

Lokale Politie Rupel
Politiezone Rupel waarschuwt voor Venezolaanse munten die in omloop zijn en bijzonder hard lijken op een munt van 1 euro. Als iemand je zo’n muntstuk geeft, ben je zwaar in het zak gezet. “€1 = ongeveer 750 kg Venezolaanse Bolivar-munten”, meldt de politie op Twitter.

De Venezolaanse munten worden vooral in en rond Boom opgemerkt. 

“We hebben gemerkt dat de lokale middenstand in Boom waarschuwt voor vreemde munten die heel hard lijken op de euro. Zelf hebben we nog geen aangiften ontvangen, maar we willen wel waarschuwen dat mensen goed nakijken wat ze in hun handen krijgen”, zegt Joris Van Camp van de politie aan VRT NWS.

De politie denkt dat de Bolivar mogelijk in omloop kwam na het dancefestival Tomorrowland. “En mogelijk hebben heel wat Venezolanen hun buik kunnen vullen in Boom met hun lokale munt”, klinkt het. De Bolivar is veel minder waard dan 1 euro: 1 Bolivar is zo’n 0,0001 euro waard.
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Verschoore

  zo zijn er nog, Thaise en Turkse munten die sprekend op ons 2€ stuk lijken maar pakken minder waard zijn

 • Christian Alex

  Tenzij die munten hier massaal voor de pinnen komen zie ik geen enkel probleem. Wat maakt het uit dat 0.0001% van de munten anders zijn? Het probleem is dat de metaalwaarde van de munten slechts een fractie is van de nominale waarde. Indien die gelijklopend zou zijn, zou het probleem zich niet stellen.

 • marc castermans

  De Turkse lyra is vrijwel dezelfde als onze euro en is slechts 1/6de waard.

 • Koen Mariën

  Waarom niet 1 en dezelfde euro stukken wat interesseert nu welke kop daar op staat!! Gewoon verder uitgeven niemand ziet dat toch na.

 • guido vermeyen

  Tijdje geleden een "teruggekregen"...sindsdien betaal alles met kaart...zeker is zeker, want wat je terugkrijgt kan ook niet juist zijn in de drukte,...de 'mijne' was een Lyra" of zoiets, iets groter dan euromunt....