Bijna een vijfde van doden op Waalse wegen zijn motards

BELGA
Zeventien procent van de doden op de Waalse wegen zijn bestuurders van motoren en bromfietsen. Dat meldt een woordvoerder van Sofico, de Waalse maatschappij voor bijkomende infrastructuurinvesteringen, naar aanleiding van de lancering van een nieuwe campagne over verkeersveiligheid van het Waals gewest.

"Het sterftecijfer bij motards is tien tot twintig keer hoger dan bij automobilisten", aldus Fabian Namur van Sofico. De laatste twintig jaar is het aantal motoren op de Waalse wegen gestegen met 60 procent. Zeventien procent van de verkeersdoden in Wallonië zijn bestuurders van bromfietsen of motoren. In 65 procent van de gevallen sterven de motards na een botsing met een andere weggebruiker. Die andere weggebruiker is in meer dan 80 procent van de gevallen een automobilist.

Campagne
Met de nieuwe campagne 'Motard repéré = Accident évité' (motard gespot = ongeval vermeden) wil de Waalse regering de automobilisten wijzen op de aanwezigheid van de motards op de weg en de motorrijders herinneren aan enkele regels die te maken hebben met defensief rijgedrag.