Bijna 400 geneesmiddelen onbeschikbaar

Photo News
Bijna 400 geneesmiddelen van de Algemene Pharmaceutische Bond (APB)zijn momenteel niet beschikbaar op de markt omdat er geen voorraad meer is. Dat berichten de kranten van Sudpresse vandaag.

"Het Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG) werkt momenteel aan oplossingen voor dit probleem, maar we moeten erkennen dat de farmaceutische bedrijven meer en meer de kosten proberen te rationaliseren. Dat is een wereldwijd probleem", aldus Alain Chaspierre, voorzitter van de APB. Enkele van de medicijnen die niet op voorraad zijn, kunnen vervangen worden door generische medicijnen.

De apothekers willen graag het recht hebben om de patiënt onmiddellijk een alternatief voor te stellen, zonder via een arts te moeten passeren. Over dat onderwerp wordt gesproken met het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos beverke

  Generische medicijnen kunnen licht verschillen van de merk medicijnen .Sommige mensen zijn daar gevoelig voor en bij anderen is de werking niet 100%..

 • Thierry Vansweevelt

  Preventie is toch beter

 • Jan Verstrepen

  Speculeren met de gezondheid en het leven van de mensen, uiteraard gewone mensen. De regering ja die heeft daar geen probleem mee het gaat toch maar om gewone mensen en de EU, die krijgt zijn deel onder tafel van de winsten van de speculatie. Kracht van de verandering, Nva, in volle glorie.

 • mieke vermeulen

  Misschien eens kijken op internet daar vind je die wel en zeker de helft goedkoper , kan iemand me uitleggen waarom alles zoveel meer kost in Belgie , wie vult daar zijn zakken mee .

 • rik lagrou

  niet normaal dat 5maand geen meer zijn dus we moeten naar buitenland?,om onze pillen Krachtvanverand