Bewoners woonzorgcentrum Berchem geëvacueerd na brand op kamer

photo_news
Zondagmiddag rond 12 uur is er brand ontstaan in een kamer van het woonzorgcentrum Sint Maria in de Vredestraat in Berchem. Er raakte niemand gewond, maar vier personeelsleden die de bluspoging aanvatten moesten wel ter controle naar het ziekenhuis. Dat werd vernomen bij Jasmien O, de woordvoerster van de Antwerpse brandweer.

De meeste bewoners waren aan het eten in de refter op het moment dat de brand uitbrak. Omdat de brand in de kamer voor veel rookontwikkeling zorgde, werden de bewoners daar gehouden.

De brand kon geblust worden, maar het gebouw moest daarna wel nog goed verlucht worden. Een uur of anderhalf uur na het uitbreken van de brand konden de bewoners weer naar hun kamer. De persoon van de getroffen kamer kon dat niet, en moet nu elders binnen het rusthuis verblijven.

Dat de brand accidenteel is staat vast, maar de precieze oorzaak wordt nog verder onderzocht.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philomena Vanderweyen

    Ken dat zorgcentrum heel goed,mijn vader heeft er 10 jaar verbleven,sommige bewoners konden enkele keren per dag sigaretten gaan ophalen bij de verpleging ,die ze dan op hun kamer konden oproken,vond dit toen al heel onveilig.