Bewolkt maar overwegend droog: maxima stijgen tot 22 graden

ShutterStock
Het is zondag gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt, maar het blijft overwegend droog. In het westen kunnen er na de middag wel bredere opklaringen ontstaan. De maxima schommelen tussen 16 en 22 graden, meldt het KMI. Het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies wordt gedeactiveerd.

Vrijdagvoormiddag activeerde de FOD Binnenlandse Zaken activeerde het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies vrijdagvoormiddag, omdat er risico was op storm of overlast. Dat risico is inmiddels van de baan en dus wordt het nummer opnieuw gedeactiveerd, meldt de FOD Binnenlandse Zaken.

Maandag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt, maar blijft het overwegend droog. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden. Het is vrij winderig met een veelal vrij krachtige westen-­ tot zuidwestenwind. Rukwinden tot 70 kilometer per uur zijn mogelijk.

Dinsdag begint nog vrij zonnig met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door lichte regen. De maxima schommelen tussen 17 en 20 graden. Er waait een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Woensdag blijft een storing over ons land slepen. Het is vaak zwaarbewolkt met perioden van regen of enkele buien. Plaatselijk kunnen de buien vergezeld zijn van onweer. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden. Er waait een matige zuidwestenwind.

Donderdag is het wisselvallig met nog enkele buien. De maxima schommelen rond 21 graden in het centrum van het land.

Vrijdag blijft het meestal droog met opklaringen en soms zwaarbewolkte perioden. De maxima schommelen rond 22 graden in het centrum. 

Zaterdag kunnen er enkele buien vallen. We verwachten maxima rond 20 graden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Annie Broeckx

    Breng de vakantie door in eigen land en ontdek de mooiste plekjes dicht bij huis.Het enige dat ge kunt ontdekken is de ongebreidelde houtkap in bosgebieden,geluiden van boomzagen in plaats van vogels en de geur van rupsbanden in plaats van bosgrond.Waar de bomen de ondergrond vochtig hield heeft de zon nu vrij spel om de grond uit te drogen.

  • bart Bollen

    Realistisch beeld van onze huidige bossen .