Betonpaneel gekneld tussen brug en wegdek: automobiliste kan niet tijdig stoppen

Samyn
De expresweg N382 tussen Oostrozebeke en Waregem is vandaag lange tijd in beide richtingen volledig afgesloten. Ter hoogte van de Zwaantjesbrug in Wielsbeke knalde vanochtend een vrachtwagen met prefab betonpanelen tegen de onderkant van de brug. Door de klap boorde een betonpaneel zich vast tussen de onderkant van de brug en het wegdek. Het geknelde paneel versperde bijna de hele dag de volledige rijstrook richting Waregem. Ook een deel van de dieplader en enkele andere betonpanelen kwamen op het wegdek terecht. 

Een bestuurster die achter het gevaarte reed, werd verrast en botste tegen het geknelde paneel. Haar voertuig moest getakeld worden, zelf raakte ze lichtgewond en werd ze naar het ziekenhuis overgebracht. Tal van vrachtwagenchauffeurs miskeken zich de voorbije jaren al op de hoogte van de brug, zo’n 4,20 meter.

Rond 14.30 uur werd het paneel verwijderd. Dat gebeurde met een kraan en een betonschaar die het paneel in stukken knipte. Een ingenieur van de Vlaamse Waterweg heeft daarop een inspectie uitgevoerd en kon geen stabiliteitsprobleem vaststellen, waarop er sinds 16 uur opnieuw verkeer over de brug mocht rijden. Ook het verkeer onder de brug, dat al sinds 7u30 onderbroken was, zal vandaag nog hervat mogen worden. De aangerichte schade aan de brug zal op een later ogenblik hersteld worden.

Samyn
Samyn65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christian Delgoffe

  Stond er een verkeersbord mwaarop de maximum toegelatne hoogte vermeld stond ? Zo ja dan is de vrachtwagen bestuurder verantwoordelijk en dient hij alle schade te vergoeden (Art 1382 van het Burgerlijk Wetboek). Ook al het economisch verlet dient op hem verhaald te worden. Zo zullen ze misschien een beetje meer verantwoord rijden (men mag dromen).

 • Giel Celine

  Ipv de chauffeurs altijd maar negatieve opmerkingen te geven. Ze zouden beter die brug een goed aanpakken of het wegdek eronder. Die chauffeurs doen hun werk goed. Denk er maar eens aan wat je bent zonder hen. Niets want dan heb je geen eten en drinken meer te zwijgen van kleren, iPhones, ... Wees dankbaar naar de chauffeurs.. onze wegen trekken op niets. Zelf als je over veilige fietspaden begint is dit een ramp.

 • Luc Deville

  Verantwoordelijk van de transportbedrijven goede chauffeurs zijn te duur. Verzekering betaalt toch dus waarom geen goedkope maar minder bekwame chauffeurs aanwerven ipv van duurdere bekwame chauffeurs

 • Theo De Smet

  4m hoogte is voor de normale vrachtwagen klasse. Als hij in klasse 3 reed, uitzonderlijk vervoer dan mag je hoger gaan naargelang uw binnengediend document en zal je een tracte moeten volgen die hoogte/lengte van je lading verzekert

 • Carl Parker

  Regis Desmet: een chauffeur mag iets meer kunnen dan alleen maar rijden.....