Betogers kunnen paraplu thuislaten

REUTERS
Vanmiddag is het vrijwel overal droog met veel wolken, maar vooral over het noordwestelijke deel van het land krijgt de zon ook af en toe ruimte. Er waait een zwakke tot matige, aan zee een vrij krachtige noordenwind. De maxima bedragen 12 tot 17 graden.

Vanavond en in de nacht van vandaag op morgen blijft het overwegend bewolkt. Dicht bij de kust kan er uit de bewolking later wat motregen vallen. De minima bedragen 5 tot 10 graden.

Morgen is er eerst veel bewolking, maar in de loop van het dag komt de zon nu en dan tevoorschijn, vooral over het zuiden, oosten en midden van het land. Aan de kust en in het westen blijven de wolken het weerbeeld domineren. Dicht bij de kust kan er tijdens de ochtenduren tijdelijk zelfs wat motregen vallen. De wind waait zwak, in hoofdzaak uit richtingen tussen het westen en noorden. De maxima bedragen 14 graden aan de kust en 16 tot 19 graden elders.

De komende dagen gaat de temperatuur omhoog, maar de atmosfeer wordt alsmaar onstabieler. Van donderdag tot en met zaterdag is er ruimte voor zon, maar vooral vanaf vrijdag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. De middagtemperatuur schommelt rond 21 graden.

Zondag en maandag worden de neerslagkansen groter en het kwik gaat geleidelijk weer wat naar omlaag. Zoals het er nu naar uitziet, zal het begin volgende week niet veel warmer worden dan 18 graden.